Háttér

SziTa'R

Projektmenedzsment

Háttér

Projektmenedzsment

Minősített szolgáltatásunk részeként vegye igénybe tapasztalt kollégáink segítségét

A szükséges támogatás


Cégünk közel 10 éve végez projektmenedzsment tevékenységet zömében saját IT bevezetéseihez társítva, de az elmúlt években már külön szolgáltatásként is igény beveszik szakértelmünket. Kollégáink több éves tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen, valamint folyamatos képzések segítségével fejlesztjük is Őket. Alapelveink a pontos, precíz tervezés, a kontrollált végrehajtás és a teljes dokumentáltság. A projektmenedzsment szolgáltatás szigorú módszertani alapokon nyugvó tevékenység, ami lehetővé teszi a feladatok sikeres elvégzését. Szolgáltatásunk során használhatjuk az ügyfélnél használatban lévő módszertant, de ennek hiányában a hazai és a nemzetközi PM sztenderdeken alapuló módszertan is képezheti a munkánk alapját.

Dokumentáltság

Percíz, pontos dokumentáció nélkül nincsen sikeres projekt. A dokumentáltság alatt a memók, a projektindító, a záró és a közbenső dokumentumokat, sőt még a kapcsolódó e-maileket is értjük, melyek terelik és visszaellenőrizhetővé teszik a projekt egészét.

Támogató IT

Szolgáltatásunk alapja a megfelelően kiválasztott projektmenedzsment rendszer, amely kellő mélységig képes támogatni és lekövetni a projekt ciklusait.

Erőforrástervezés, kockázatelemzés

A projekttervezés részeként kollégáink a rendelkezésre álló információk alapján több elemzéssel, döntéstámogató anyagokkal segítik a tervezhetőséget, a projekt teljes ideje alatt.

A tradicionális hármas korlát


A projektek végrehajtásának is vannak bizonyos korlátai. Három fő korlátot szoktak felsorolni idő, költség, hatókör

Ezeket a korlátozó tényezőket gyakran háromszögként szemléltetik (projektmenedzsment háromszög), ahol a háromszög egy-egy oldala a fent említett korlát egyike. A szemléltetés lényege, hogy lehetetlen megváltoztatni a háromszögnek csak az egyik oldalát: ha egyik oldal változik, az kihat a többire is. Lefordítva: nagyobb hatókört (terjedelmet) csak nagyobb költség és/vagy idő ráfordítással lehet megvalósítani, rövidebb határidő magasabb költségeket és csökkentett hatókört (terjedelmet) jelenthet, a szűkös költségvetés hosszabb végrehajtást és csökkent hatókört (terjedelmet) jelenthet.

Negyedik korlátként szokták említeni a minőséget vagy teljesítményt.

A szakterület eszköztárában szerepelnek azok a technikák és eszközök, amelyek lehetővé teszik a projektcsapatnak (és nem csak a projektvezetőnek), hogy úgy szervezzék a munkájukat, hogy az adott korlátokat ne lépjék át.

minősítéseink

ValiIFKAISO 9001

Kérjen ajánlatot most!

Amennyiben termékeink vagy szolgáltatásunk valamelyike felkeltette az érdeklődését keresse kollégáinkat a megadott elérhetőségeken vagy töltsék ki a lenti kapcsolati adatokat.