Háttér

SziTa'R

Kiberbiztonsági tanácsadás és audit

Háttér

Kiberbiztonsági tanácsadás és audit

Erősítse meg védelmét és védekezzen hatékonyan!


Kiberbiztonság fontossága

A kiberbiztonság rendkívül fontos és kiemelkedő jelentőségű a modern társadalomban és gazdaságban, mivel a digitális technológiák egyre nagyobb mértékben hatolnak be életünk minden területére. A kibervédelem a kulcs és az eszköz a kritikus adataink, információink, infrastruktúránk védelme szempontjából.
Összességében a kiberbiztonság alapvető fontosságú a digitális világban való biztonságos működéshez, a gazdasági stabilitáshoz, a személyes adatok védelméhez és a társadalmi bizalom megőrzéséhez. Minden egyénnek és szervezetnek felelőssége a kiberbiztonság előmozdítása és fenntartása, hogy hatékonyan megvédjük magunkat és a körülöttünk lévő digitális világot a fenyegetésekkel szemben.

Az Európai Unió és Magyarországi is kiemelt hangsúlyt helyez a kibervédelemre, melynek első eleme a frissen hatályba lépett 2023. évi XXIII. törvény a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről.

Biztonsági értékelés és felmérés

Tanácsadók segítenek azonosítani az információbiztonság gyenge pontjait és sebezhetőségeit egy vállalat vagy szervezet rendszerében, hálózatában és folyamataiban.

Stratégia kidolgozása

Segítséget nyújtunk az információbiztonság stratégiájának és irányelveinek kidolgozásában és megvalósításában.

Incident Response (incidenskezelés)

Tanácsot adunk a kibertámadások és biztonsági incidensek kezelésére és az azokra való válaszadásra.

Kiberbiztonsági oktatás és képzés

Kiberbiztonsági szakértők képzése és az alkalmazottak oktatása a kiberbiztonsági legjobb gyakorlatok és a fenyegetések elleni védekezés terén.

Biztonsági technológiák és eszközök értékelése

Tanácsot nyújtunk a megfelelő biztonsági eszközök kiválasztásában és bevezetésében, például tűzfalak, antivírus szoftverek, esemény naplózás és ellenőrző eszközök stb.

Adatvédelem és megfelelőség

Segítséget nyújtunk a vonatkozó adatvédelmi előírások és szabályozások betartásában, például GDPR (Általános Adatvédelmi Rendelet) vagy egyéb helyi adatvédelmi törvények.

Dokumentálás - IBSZ

Elkészítjük a kapcsolódó szakmai dokumentációkat, illetve segítséget nyújtunk a meglévők frissítésében, ellenőrzésében.

Forráskódelemzés

A nemzetközileg elismert SonarSource termékek magyarországi forgalmazójaként szakmai tanácsadást nyújtunk szoftverek forráskódjainak elemzésében.

Mi is az a sérülékenységvizsgálat?


A sérülékenységvizsgálat (vagy sebezhetőségvizsgálat) olyan folyamat, amelynek során egy számítógépes rendszert, hálózatot, alkalmazást vagy más digitális környezetet alaposan ellenőriznek, hogy azonosítsák a potenciális biztonsági sebezhetőségeket és hiányosságokat. A célja az, hogy feltárja azokat a potenciális gyengeségeket, amelyeket a kiberbűnözők és támadók kihasználhatnak a rendszer vagy alkalmazás megsértésére vagy megtámadására.

A sérülékenységvizsgálat során a szakértők vagy automatizált eszközök különböző módszerekkel kutatják az esetleges sebezhetőségeket, például:


1.    Sebezhetőségfelmérés: Az automatizált eszközök segítségével a rendszer keresztmetszetén való átfogó vizsgálat történik a sebezhetőségek és hiányosságok azonosítása érdekében.

2.    Manuális vizsgálat: Tapasztalt szakértők részletesen megvizsgálják a rendszert és az alkalmazásokat, hogy azonosítsák az esetleges egyedi sebezhetőségeket.

3.    Penetrációs teszt (pen test): Ez a vizsgálat az, amikor a szakértők aktívan megpróbálják kihasználni a meglévő sebezhetőségeket a rendszer vagy alkalmazás megsértésére. Ez egy kontrollált környezetben történik, hogy biztosítva legyen a rendszer integritása.

minősítéseink

ValiISO 9001

Kérjen ajánlatot most!

Amennyiben termékeink vagy szolgáltatásunk valamelyike felkeltette az érdeklődését keresse kollégáinkat a megadott elérhetőségeken vagy töltsék ki a lenti kapcsolati adatokat.