Háttér

SziTa'R

IPAR 4.0 és automatizálás

Háttér

IPAR 4.0 és automatizálás

Követve a friss trendeket nagyléptékű fejlesztéseket valósítottunk meg az IPAR4.0 szegmensben.

Mi is az az IPAR 4.0?


A termelési folyamatok olyan szervezését írja le, melynek keretében az eszközök önállóan kommunikálnak egymással az értéklánc mentén, egy olyan „okos” gyárat hozva létre ezzel, amelyben a számítógép-vezérelt rendszerek nyomon követik a fizikai folyamatokat, létrehozzák a fizikai valóság virtuális mását és decentralizált döntéseket hoznak önszervező mechanizmusok alapján.

A gyakorlatban a gyártás, gyártási folyamatok és az informatikai eszközök, szabványok és technológiák közelítése. Az egyre intelligensebb gyártás automatizáló eszközök, a programozható logikai vezérlők (PLC) térhódításával egyértelműnek látszik egy átjáró létesítése az informatika és a termelő gépek között. Létjogosultsága nem a (közvetlen) vezérlés megvalósításában van, hanem a minél szélesebb és mélyebb spektrumú visszajelzés készítésében.

Az informatikai rendszerek bevonása, haszna az átadott adatok feldolgozásában, a termelés irányításban, változás menedzsment kiszolgálásában rejlik. Amikor a rendszer közvetlen adatot kap a géptől a termelés pontos státuszáról és a beépített algoritmusok, mesterséges intelligencia segítségével kiszolgálja a döntési mechanizmust - akár ember nélküli mechanizmussal.Az Ipar 4.0 technológia háttere

Felhő alapú rendszerek (Cloud Computing)
Alkalmazások (Smart Product)
Nagy tömegű adatok (Big Data)
Valós idejű adatok (Real Time Data)
Kiber-fizikai rendszerek (CPS)

„Okos” termékek (ún. applikációk, Apps)

Szenzorok és jeladók
Automatikus információcsere a gépek között
Intelligens gyár (Smart Factory)

SziTa'R Senzor Box

Ügyfeleink előszeretettel alkalmazzák szélsőséges körülményekre fejlesztett Ipar4.0-ás egységünket, melyekre 6 különböző szenzor telepíthető, melyekből érkező adatokat a GSM modul továbbítja a SziTa'R Rendszerek felé.

Kutatás fejlesztés és automatizálás

Kísérleti gépek, berendezések szenzorálásában, automatizálásban is támogatjuk Ügyfeleink igényeit és a fejlődésük jövőjét.

IPAR 4.0 Projektjeink


Ha a Szitár-Net  Kft. által megvalósított projekteket csoportosítani szeretnénk, először a jelfolyam iránya szerint két csoportot határozhatunk meg. Az elsőben az adatokat csak fogadja valamely jellemzően felhő alapú rendszerünk, a másikban vezéreljük is az eszközöket.

Az egyirányú, adatfeldolgozó kapcsolat is tovább bontható. Az első, amikor a telepített termelő eszköz saját informatikáját használjuk és csatlakozunk hozzá szabványos TCP/IP kapcsolaton keresztül. Az egyirányú kapcsolat másik ága, amikor egy teljesen „buta” termelő berendezésre saját érzékelőket és jeladókat, adatfeldolgozó és adattovábbító eszközöket, úgynevezett SziTa'R Seznor Box-ot telepítünk.

minősítéseink

ValiIFKAISO 9001

Ők már ezt a szolgáltatásunkat választották

MezőstahlK-Kettő Kft.Péter ÉpítőBonsza HungáriaCE Dynamic Kft.Hun-Ika Kft.Hot and Cold Kft.

Kérjen ajánlatot most!

Amennyiben termékeink vagy szolgáltatásunk valamelyike felkeltette az érdeklődését keresse kollégáinkat a megadott elérhetőségeken vagy töltsék ki a lenti kapcsolati adatokat.