Háttér

SziTa'R

Gyártásoptimalizálás

Háttér

Gyártásoptimalizáláshoz és automatizáláshoz kapcsolódó tanácsadás

Pályázatokhoz elszámolható költségként és plusz pontért választható IFKA/VALI minősített tanácsadás

Gyártásoptimalizálás

A gyártási területen tevékenykedő KKV-k vagy akár nagyvállalatok folyamatos igénye, hogy a folyamataikat vizsgálva, módosításokat, fejlesztéseket eszközöljenek a teljesítmény mutatók és a minőség javítása érdekében. Ciklusidők, takt-idők csökkentése, operátorok leterheltségének kiegyenlítésére, átállások ütemezése, komplett gyári beruházások vagy gép- és eszközpark bővítések a megnövekedett ügyfél igények kielégítése miatt. Ezek a fejlesztések a legtöbb esetben a gyártásban leterhelt dolgozók javaslataira épülnek, külső tanácsadó igénybevételére csak a legritkább esetben kerül sor. Gyártásoptimalizálásra és folyamatfejlesztésre szakosodott szakértőink iparági tapasztalataik és módszertani ismereteik segítségével támogatást nyújtanak a folyamatoptimalizáláshoz és hatékonyságnöveléshez, olyan módszertanok segítségével, amelyek a világ vezető gyáraiban működnek.

Tanácsadásunk célja

A gyártási folyamatok hatékonyságának növelése, a gyártási kapacitás és a minőség folyamatosan emelése. A gyártás során keletkező információk folyamatos elemzésével a folyamatok fejlesztése a napi munka részévé válik.

Helyszíni felmérés

Az anyagáramlás, az információáramlás és a szervezeti felépítés általános megismerése. A vállalat gyártási és szervezeti-működési érettségét felmérő kérdőív kitöltése a cég képviselőjével és a fő területek vezetőivel. A kérdőívben szereplő kérdések, állítások és az érettségi szintekhez tartozó eszközök magyarázata, kapcsolódó tapasztalataink rövid ismertetése valós példák segítségével.

Elemzés, kiértékelés

Az interjúk, kérdőívek és folyamatábrák kiértékelése, rendszerezése. Az elakadások, folyamatáramlás beszükülések, hiányosságok elemzése, kiemelése. A helyszíni felmérés során rögzített adatok és elvégzett megfigyelések, vizsgálatok elemzése, valamint az egyéb, a Cég rendszereiből kinyerhető releváns adatok elemzése.

Dokumentáció

Az értékáramlás és információáramlás térképének elkészítésével láthatóvá válnak az elakadások, beszűkülések, melyek a fejlődési, fejlesztési pontokra hívják fel a figyelmet. A gyártásoptimalizáláshoz és automatizáláshoz kapcsolódóan javaslatok megfogalmazása 1-3 évre vonatkozóan, illetve a használt rendszer/ek működésének optimalizációjára. A dokumentáció része továbbá egy PPT prezentáció is, amely átfogó képet mutat az elvégzett munkáról.

Már a pályázatokban is!


Az Európai Uniós pályázati lehetőségek adnak alkalmat nagyértékű gépek-gépsorok vásárlására is, de ehhez kapcsolódó tanácsadás igénybevételére eddig nem ösztönözték a termelőüzemeket, gyárakat, ez 2021-ben megváltozott és IFKA/VALI minősítés után már beépíthető a szaktanácsadás szinte minden pályázati konstrukcióba.

minősítéseink

ValiIFKAISO 9001

Kérjen ajánlatot most!

Amennyiben termékeink vagy szolgáltatásunk valamelyike felkeltette az érdeklődését keresse kollégáinkat a megadott elérhetőségeken vagy töltsék ki a lenti kapcsolati adatokat.