Háttér

Betonvas kengyelhajlító üzem fejlesztése a Szitár-Net Kft-nél

Háttér

GINOP PLUSZ-1.2.3-21-2022-01444

GINOP PLUSZ-1.2.3-21 mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban

A KEDVEZMÉNYEZETT NEVE: SZITÁR-NET Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság

A PROJEKT CÍME: Betonvas kengyelhajlító üzem fejlesztése a Szitár-Net Kft-nél

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 97 396 947 Ft.

A TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN): 70 %


A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA:

Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Plusz keretén belül 97,40 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a fémmegmunkálás és informatika területén tevékenykedő Szitár-Net Kft., ramocsaházai kengyelhajlító üzemének kialakítására. Az európai uniós támogatás eredményeként a betonacél alapanyagból az építőipari tevékenységeket segítő elemeket előállító berendezést szereztünk be, kapcsolódó infrastruktúrát fejlesztettünk.

A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása a leghátrányosabb helyzetű régiókban című pályázati felhívás keretében Ramocsaházán megvalósuló fejlesztés keretében az építőiparban szükséges betonacél kengyelek gyártásának feltételeit teremti meg a cég az összesen 139,14 millió forint összköltségű fejlesztés eredményeként. A 97,40 millió forint európai uniós támogatás segítségével az üzem funkcióváltással történő átalakítására és bővítésére került sor. A fejlesztést megvalósításával Ramocsaházán az építőipar számára vásárolt betonacél alapanyag felhasználásával betonacél kengyelhajlítását végezzük. A projekt keretében a betonacél megmunkálási tevékenységgel kapcsolatos marketing és márkaépítési tanácsadás valósult meg. A projekt jelentős mértékben hozzájárult a hátrányos helyzetű baktalórántházai járás munkahely megtartó képességének növeléséhez és a cég létszámának megőrzéséhez. A beruházást 2024.03.04-én fejeződött be, a projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

A PROJEKT TÉNYLEGES BEFEJEZÉSI DÁTUMA: 2024.03.04

PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA:  GINOP PLUSZ-1.2.3-21-2022-01444